Våra avgångstider
Våra priser
Boka plats
Våra avgifter
Betala
Ändra/Annullera
Resa till Sardinien
Resa till Algeriet
Resa till Tunisien

Frankrikeinformation 

 

Om rederiet
Om Ferry Center
Om färjorna
Om destinationerna
Informationsblad
Om hamnarna
Information
Senaste Nytt
Kontakta oss

 

Till Huvudmenyn

 DESTINATION: CORSICA
Tider     Priser

Att ta bilen med till Corsica har på senare år blivit så populärt bland Skandinaver att det numera är absolut nödvändigt att boka plats även om man inte åker under absoluta högsäsong. Förklaringen ligger i att många söker sig hit eftersom det saknas massturism till ön. Detta i sin tur medför att det inte finns några stora hotellkomplex på ön, vilket leder till snabbt fullbokade hotell. Och färjor likaså...

En annan resväg som ökat under senare år i och med flygets avreglering, är att man köper en billig flygstol till Nice för att därefter ta sig över med färja till Corsica. Detta är en form av resande som ökat lavinartat och som även den gör att man måste boka sin färjeresa långt i förväg.


TURISTINFORMATION
Tyvärr är inte all information på svenska. Vi beklagar.

 
 

Korsika     (658 ko)
Tid för nedladdning av broschyren:
94 sek med 56k
41 sek med 128k
10 sek med 512k.

Fransmännen kallar Korsika "Skönhetens ö" och det är långt ifrån en överdrift. Här bjuds du turkosblått vatten och snöiga bergstoppar...
 

 
  Ladda hem  
 

Korsika - Nature Activities     (3050 ko)
Tid för nedladdning av broschyren:
436 sek med 56k
191 sek med 128k
48 sek med 512k.

Vandra, cykla, rid eller varför inte spela golf på "Skönhetens Ö".
 

 
  Ladda hem  
 

Korsika - Water Activities     (2584 ko)
Tid för nedladdning av broschyren:
369 sek med 56k
161 sek med 128k
40 sek med 512k.

På Korsika finns ett av Medelhavets absolut vackraste vatten. Visste du att delar av filmen "Det stora blå" spelats in här...?
 

 
  Ladda hem  

 

Officiell turistguide
Maison de la France
Ladda hem Aftonbladets resguide
Semesterhus på Corsica
Gites de France - Corsica - den ledande uthyraren av lägenheter och B&B
Corsica - bilder och restips

Hamnen i Ajaccio
Hamnen i Bonifacio
Hamnen i Toulon
Avstånd


Corsica är en förtrollande ö som fängslat många resenärer sen urminnes tider. Ön är känd för sina fantastiska naturscenerier och för sin otroliga väldoft. Doften från alla de kryddor som växer vilt på ön fick Napoleon en gång att utbrista:   "Sätt mig i en båt med bindel för ögonen så ska jag dofta mig dit!"

Corsica ligger 180 km från franska fastlandet, 83 km från Italien (det är härifrån man kan se Corsica 'i siktigt väder') och 12km från Sardinien. Ön är ungefär tre gånger så stor som Gotland (180km lång och 80km på bredaste stället). Årsmedeltemperaturen är hela 20 grader vid kusten och 12 grader i bergen. Vattnet nästan ryker det om - eller vad sägs om en medeltemperatur på 24 grader! Inte så konstigt med tanke på att ön kan skryta med över 2700 soltimmar per år!

Corsica är ön som har 'allt'. Här kan man bada i undanskymda havsvikar med len sand och smaragdgrönt vatten för att i nästa stund förflytta sig upp till snöklädda bergsmassiv på mer än 2000 meters höjd (Monte Cinto: 2700m).

Corsicas historia är fylld av dramatik. Ön tillhörde Genoa i flera hundra år och inte förrän 1769 övergick ön till Frankrike. Öns store son heter som bekant Napoleon Bonaparte och han föddes alltså till fransk medborgare i Ajaccio, en av öns huvudorter.

Språket som talas på ön låter lite av italienska men räknas som ett fristående språk. Sedan Frankrike tog makten på ön är emellertid korsikanskan endast ett talspråk - franskan är det officiella språket och det enda som man lär ut i skolorna.

Som överallt annars i Frankrike, står gastronomin högt på dagordningen och givetvis anses det korsikanska köket vara i en klass för sig själv. Man kan snabbt konstatera att mycket i det korsikanska köket påminner om det italienska och med italienarna delar man också intresset för småfåglar i matlagningen - som t.ex. Pâte de merle - trastpastej, ansedd att vara en av Napoleons favoriträtter. Andra populära rätter är Coppa - saltat och rökt fläskkött, Aligusta - hummer med tomatsås och mycket annat

Geografin är ett kapitel för sig själv. Snårskogen "le maquis" kallad Corsicas päls, täcker stora delar av ön och utgör ett förträffligt gömställe för vildgrisarna. Maquisen blommar om våren och då innesluts hela ön av ett doftande blomstertäcke. Medan det inre av ön består av högplatåer och bergsmassiv, finns det slättland utmed kusten i öster. Ön har mer än 100 mil sandstrand, framför allt på östkusten. På ön finns också några av Europas största kastanjeskogar.

Många av våra resenärer passar på att vandra på någon av de många vandringsleder som finns kors och tvärs på ön - t.ex. den 20 mil långa leden från Conca i söder till Calenzana i norr, en tur som tar åtminstone två veckor om man ska klara av hela sträckan!

Intresserad av ännu mer information? Klicka här!
AVSTÅND i Km

Från ----> Till Ajaccio Bastia Bonifacio Calvi Ile Rousse
Ajaccio   153 140 158 * 151 #
Bastia 153   170 93 69
Bonifacio 140 170   298 * 216 ¤
Calvi 158 * 93 240 ¤   24
Ile Rousse 151 # 69 216 ¤ 24  

* = via Porto
# = via Corte
¤ = via Aleria

 

 

 

©Ferry Center Försäljnings AB, Gaffelgränd 16, 271 42 Ystad, Sverige
För innehållet på denna sida ansvarar Ferry Center Försäljnings AB. Vi reserverar oss för fel och uteslutningar.
Senast redigerad 2011-05-04